fredag 29 augusti 2008

WILLIAM ÄR HÄR!

Nu äntligen!! :-)

I tisdags kväll föddes lille William. Åkte in till förlossningen vid 19 och var då öppen 3 cm. Ställde in mig på att det skulle ta sin lilla tid innan bebisen kikade ut. Jag tog ett bad, testade akupunktur och lustgas. Värkarna kom ganska tätt, men kändes ändå hanterbara. Men så runt 21:45 kom några kraftiga värkar och kl 21:55 gick vattnet. Detta var ju precis i skiftbytet, och när de nya barnmorskorna kom in vid kl 22 så kände jag hur det började trycka på. De kollade hur mycket öppen jag var och det visade sig vara 10 cm så det var fritt fram för bebisen att komma ut. Tre krystvärkar senare, kl 22:12, kom bebisen ut med en väldans fart. En pojke blev det, som vi redan visste, och han var 3640 g och 50 cm.

Så nån långdragen förlossning blev det med andra ord inte, utan allt gick snabbt och smidigt. Vi har stannat på BB tills igår. William har fått lite gulsot, så det var inte säkert först att vi skulle få åka hem än. Men för övrigt är allt bra. Amningen har kommit igång fint och han vill äta mest hela tiden. En helt underbar liten kille är han!

Eftersom väntan på lilla grodan är slut nu så kommer denna bloggen inte heller uppdateras något mera. Däremot får ni gärna kika in på min "vanliga" blogg istället. Där finns redan en massa bebisbilder inlagda: http://lindaskriver.blogspot.com

4 kommentarer:

Fembarnsmamma och student sa...

Sötaste bebisen jag sett på länge!! Kram Maria

Anonym sa...

Gratulerar! Helsöt liten kille!

Jag är på väg att bli vuxen! sa...

Gud vilken sötnos!!! Grattis!

Tess sa...

kika in tävlingen i min blogg presentkort på barnkläder från www.fifilur.se